Şişli zirkonyum kaplama, diş kaplama işlemlerinde tercih edilen zirkonyum maddesi ile yapılan kaplamalardır. Metal destekli ve metal desteksiz olarak kaplama işlemi yapılmaktadır. Arka dişlerde çok fazla önemsenmese de ön dişler metal destekli kaplama ile yapıldığında da estetik açıdan bozulmalar meydana gelir. Bunun yanında diş etiği sağlığı için de önemli bir tercihtir.

Zirkonyum maddesi, sıcağa dayanıklı olması ile bilinen, renk geçirgenliği olan beyaz renge sahip son derece dayanıklı bir maddedir. Zirkonyum maddesi ile yapılan kaplama işlemlerini şu şekilde aşama halinde yazabiliriz;
- İlk muayene işleminde, dişte hasar tespiti yapılmaktadır. Hasar tespiti sürecinde, dişte kaplama işlemi gerektiğine dair bir tanı konursa, hasta koltuğunda müdahale yapılmaktadır.
- Kısa süre içinde uyuşma sağlanması için lokal anestezi yapılması gerekir.
- Sonraki süreçte ise dişin inceltilmesi son derece önemlidir. Özel aletler kullanımı ile diş çevresinde ve uçlarında inceltme işlemi yapılır.
- İnceltme konusunda ana amaç üzerine yerleştirilecek olan kap ve ağız yapısı için büyük gelmemesidir.
- Ağız içi dezenfekte edilir.
- Sonrasında diş ölçüsü alınır.
- Diş inceletilmesi ile görüntü estetik olmayabilir. Bu durumda geçici diş kullanmak gerekir. bunun için bekleme gerekmez.
- Doğal dişleriniz ile benzer olması açısından zirkonyum kaplama için gerekli olan renk seçimi yapılır.
- Renk belirleme sürecinde hasta düşüncesi de baz alınır. Fakat baz hastalar, kendi diş tonuna oranla daha açık renkler seçebilmektedir. Görüntünün düzgün olması için esas kendi diş rengi ile benzer seçim yapılarak doğal görüntü elde etmektir.
- Zirkonyum kaplama diş 5-7 gün içinde hazır olmaktadır.
- Kaplama dişinize geçici olarak yapıştırılır.
- Geçici yapıştırma yapılmasının ana nedeni sorun olması halinde rahat bir şekilde çıkartılması ve sonrasında düzenleme yapılmasıdır.
- Zirkonyum kaplamalar, hasta ağzında 7-10 gün kadar değerlendirilir.
- 6 ayda 1 süreçte hekim kontrolü için muayene olunur.
Şişli Zirkonyum Kaplama Avantajları

Kaplama işlemlerinde, tercih için Zirkonyum’u seçmek adına çok fazla neden bulmak mümkündür. bunlar arasında doğal diş minesi ışığı geçiren bir yapıda olması ilk sırada yer almaktadır. Zirkonyum da aynı şekilde ışığı geçirme özelliğine sahiptir. Bu sayede mat görüntü elde etmek mümkün olur.
Zirkonyum kaplama işlemlerinde doğal görüntü elde etmek adına inceltme ve kısma işlemleri daha az yapılır. tüm bunların yanında hassasiyet en düşük seviyede olmaktadır. Diş altına uygulanan metal kaplamalarda, diş eti uyumsuzlukları çok fazla görülür. Zirkonyum kaplama iş ile uyumlu olması yanında diş etine zarar vermeyen bir yapıya sahiptir.
Kaplama sonrasında, diş eti çevresinde mor renkler olabilir. Bu, metal kullanımı ile alakalı bir durumdur. Şişli Zirkonyum kaplama işlemi sonrasında bu renk ortaya çıkmaz.
Şişli Zirkonyum Kaplama ne zaman yapılmaz?

Şili Zirkonyum kaplama ne zaman yapılmaz sorusu da merak edilen bir konu başlığı olarak dikkat çekiyor. Bu noktada, hekim kararının son derece önemli olduğunu ifade edebiliriz. Aynı zamanda zirkonyum kaplama yapılmaması gereken durumları şu şekilde özetlemek mümkündür;
Diş kayıplarının aralıkları fazla ise, yan yana birden fazla dişe kaplama uygulanması gerektiğinde bu yöntem çok fazla terci edilmez. Bunun nedeni ise zirkonyumu destekleyen diş olmaması halinde, kaplamanın kırılma ihtimali olmasıdır. Fakat hasta, gene de zirkonyum kaplama talep ederse, implant uygulaması destek edilerek, bu işlem yapılır. sonrasında da zirkonyum diş üzerine yerleştirme yapılır. Maliyetin daha yüksek olduğunu ifade etmek gerekiyor.
Diş kemiği gelişimi, yaşa bağlı olarak değişim göstermektedir. Genel anlamda 18 yaş altında bireylerde gelişim devam eder. Bu da zirkonyum Kaplama yerine alt metal destekli kaplama terihini daha öne çıkarmaktadır.

Şişli Zirkonyum Kaplama garanti süresi
Zirkonyum kaplama süresi, ekstra desteklere, çeşide, malzemeye ve bir çok değişkene bağlı olarak değişim gösterebilir. Doğala yakın olması, dayanıklı olması gibi özellikleri dikkat çeker. Kullanım süresi için garanti vermek bazen kolay olmaz. Bu noktada diş hekiminin uzmanlığı ve kullandığı süre dikkat çeker. Genel olarak 5-8 sene arasında değişim gösterebilir. Dikkatli bakım, düzenli hekim kontrolü ve destekleyici bir takım önlemler sayesinde bu sürenin 10 seneye çıkması olası bir durum olarak dikkat çeker. Şişli Zirkonyum Kaplama ile alakalı bilgi için bizi takip edin.