Genel anestezi ve sedasyon uygulamalarımız, hastalarımızın sancısız bir operasyon geçirmesini sağlamaktadır. Sedasyon işlemlerimiz, anestezi uzmanı doktorlarımız tarafından profesyonel şekilde gerçekleştirilmektedir. Sedasyon işlemlerimiz, hastalarımızın kısa sürede uyanmasını sağlarken, uyuşturma etkisini de azaltmaktadır. Genel anestezi işlemlerimizde, hastalarımızın uyuşmasını sağlayan ilaçlar verirken, sedasyon uygulamamızda, hastalarımızın kısa süreliğine uyumasını sağlamaktayız. Sedasyon sonrasında, hastalarımız ameliyatla ilgili hiçbir şey hatırlamaz ve acı hissi yaşamaz. Ameliyat bitiminde, hastalarımız kısa sürede uyanarak, normal yaşamına devam edecektir. Genel anestezinin ağır etkileri, sedasyon uygulamamızda kendini göstermemekte ve hastalarımızın ameliyat etkisini kolaylıkla atlatması sağlanır.

Sedasyon ve Genel Anestezi Arasındaki Fark Nedir?
Sedasyon uygulaması ve genel anestezi arasındaki temel fark, sedasyon işleminde hastaların kısmi olarak uyuşturulup uyutulması olurken, genel anestezide tam olarak uyuşturma yapılmasıdır. Sedasyon işlemi sonrasında, hastalarımız nefes almayı normal olarak devam ettirirken, genel anestezi sonrasında, hastalarımız entübasyon yoluyla nefes almaktadır. Genel anestezide kullandığımız entübasyon yöntemi için hastalarımıza damar yolu açılmakta ve kas gevşetici ilaçlar verilmektedir. Damar yolundan verilen ilaçlar sayesinde, hastalarımız uykuya dalar ve geç uyanır. İlaçların etkisiyle, hastalarımız hiçbir şey hissetmez. Sedasyon uygulamasında ise hastalarımıza kısmi uyuşturucu ilaçlar verilmektedir. Ameliyat sonrasında, hastalarımız kısa sürede uyanacaktır. Sedasyon işleminde, damar yolundan hiçbir ilaç verilmediğinden, hastalarımız narkoz etkisinde kalmaz ve zarar görmez. Sedasyon ilaçları, nefes yoluyla koklanarak verilmektedir.
Sedasyonun Riski Var Mıdır?

Sedasyon işleminin riski bulunmadığından, hastalarımıza güvenli şekilde operasyon geçirme imkânı sunmaktadır. Sedasyon işleminde kullandığımız ilaçlara göre, hastalarımızda farklı yan etkiler meydana gelebilir. Anestezi uzmanımız ve anestezi teknikerlerinden meydana gelen ekibimiz, sedasyon işlemini dikkatlice takip etmektedir. Uygulama esnasında herhangi bir komplikasyon gelişmesi durumunda, hastalarımıza anında müdahale edilir ve komplikasyonlar kolaylıkla giderilir. Genel anesteziyle kıyaslandığında, sedasyon uygulamamız oldukça zararsızdır ve hastalarımızın kendine gelme süresi, genel anesteziye kıyasla oldukça kısadır.
Sedasyon Kimlere Uygulanabilir?
Sedasyon uygulanacak kişilerde aradığımız temel nitelikler, aşağıda detaylıca ele alınmıştır:
- İğne fobisi bulunan hastalarımız ve doktor korkusu bulunan hastalarımıza, nefes yoluyla sedasyon verilmektedir.
- Uzun süre devam edecek işlemlerin, tek seansta sona ermesini talep eden hastalarımıza, sedasyon uygulanmakta ve işlemler kolaylıkla tamamlanmaktadır.
- Diş tedavisi esnasında, mide bulantısı ya da kusma gibi refleksler gösterecek hastalarımız, sedasyon kullanımıyla gevşetilmektedir.
- Sedasyon uygulaması, çocuklarda, yaşlılarda, engellilerde ya da normal kişilerde sorunsuz şekilde kullanılmaktadır.
Sedasyon Sonrasında Ağrı Hissedilir Mi?

Sedasyon uygulamasında ağrı hissi oluşmamakta ve hastalarımızın operasyonu sorunsuz şekilde tamamlanmaktadır. Sedasyon işlemi, hastalarımızın rahatlaması ve yarı uyku halinde olmasını sağlarken, hastalarımıza verdiğimiz anestezi ilaçları sayesinde, ağrı ve sızı hisleri tamamen yok edilmektedir. Sedasyon etkisi altındaki hastalarımız, söylenenleri kısmi olarak algılamakta ve işlemleri yarı uyku haliyle görmektedir. Rahatlama ve gevşeme için kullanılan sedasyon işlemi, derinliğini kontrollü şekilde ayarlama imkanına sahip olduğumuz gevşeme ve uyku şekli olarak tanımlanmaktadır. Diş hekimlerine karşı fobisi bulunan ya da operasyonlardan korkan hastalarımıza, lokal anestezinin yanında sedasyon uygulaması yapmaktayız. Operasyonda yapılan işlemlerin etki oluşturmaması ve hastalarımızın stres yapmaması için kullandığımız sedasyon uygulaması, operasyonun başarılı şekilde sonlanması için etkilidir.
Sedasyon Uygulamasının Avantajları Nelerdir?
Sedasyon işleminin getirileri ve hastalarımıza sunulan temel avantajlar, aşağıda detaylı şeklide ele alınmıştır:
- Sedasyon uygulaması, diş tedavisi ve cerrahi müdahaleler esnasında, hastalarımızın panik yapmasını engellemektedir. Diş tedavisi esnasında kullandığımız materyaller ve meal sesleri, hastalarımızın korku yaşamasına yol açmaktadır. Operasyon sürecinde yaşanan korku halinin ortadan kalkmasında, sedasyon uygulamasının etkisi oldukça yüksektir.
- Diş tedavisi ve operasyonlar için kısa süre içerisinde, maksimum seviyede işlem yapılmasını sağlamaktadır.
- Hastalarımızın mevcut ağrı eşiğini yükselten sedasyon, hastalarımızın acı hissini minimum seviyeye indirmekte ve sancısız bir operasyon süreci oluşturmaktadır.
- Hastalarımızın cerrahi operasyonlar süresince, herhangi bir korkuyla karşılaşmasını engelleyen sedasyon, oluşacak travmaların da önüne geçmektedir.
- Hastalarımızın ani olarak baş ve boynunu hareket ettirme isteğini engelleyen sedasyon, işlem esnasında kaza oluşumunu ortadan kaldırmaktadır.
Sedasyon işlemi, genel anesteziye kıyasla daha az etkili olsa da genel anesteziyle aynı işlevleri görmektedir. Hastalarımızın lokal anesteziyle operasyona alınma imkanını sunan sedasyon, genel anestezinin oluşturacağı ağır etkileri ortadan kaldırmaktadır.
Sedasyon Uygulamasından Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Sedasyon sonrasında dikkat edilecekler, hastalarımızın sağlığını korumada etkilidir. Sedasyon işleminden sonra dikkat edilmesi gereken durumlar şu şekildedir:
- Sedasyon işlemleri, sadece tam teşekküllü klinik ve hastanelerde gerçekleştirilmelidir.
- Uygulama için anestezi uzmanları ve anestezi teknikerlerinin yer aldığı ekibin kontrolünde olmak gerekir.
- Sedasyon uygulamasından sonra, hastalarımızın birkaç saatliğine sersemlik yaşaması söz konusudur. Mevcut sersemliğin giderileceği süreye kadar, hastalarımızın refakatçi gözetiminde kalması gerekir.
- Sedasyon uygulaması sonrasındaki ilk birkaç saat içerisinde, hastalarımızın araç kullanmamaya dikkat etmesi gerekir.
- Tek başına dışarı çıkılmaması ve efor sarf edilmesi gereken tüm aktivitelerden uzak durulması şart koşulmuştur.
- Hastalarımızın günlük rutin işlerini, birkaç saatliğine ertelemesi gerekir. Birkaç saatin sonunda, hastalarımız günlük yaşantısına geri dönebilir.