
Porselen diş fiyatları; diş hekimlerimizin hazırladığı tedavi planına ve hastalarımızın mevcut ağız içi durumuna göre farklılık göstermektedir. Porselen diş fiyatları vermeden önce diş hekimlerimiz hastalarımızı muayene etmekte, isteklerini ve beklentilerini öğrenmektedir. Ardından tedavi yöntemi ve tedavi esnasında kullanılacak olan malzemeler belirlenmektedir. Hastalarımızın daha beyaz dişlere kavuşabilmesi için gülüş estetiği kapsamında porselen diş tedavisi uygulamaktayız.
Porselen Diş Fiyatlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?
Porselen diş fiyatlarında belirleyici kriterler aşağıda verilmiştir:
- Diş hekimlerimiz porselen diş yapımında seramik ve zirkonyum gibi farklı malzemeler kullanabilmektedirler. Bu malzemeler hem kullanışlı hem de fonksiyoneldir. Diş hekimlerimizin tavsiyeleri ve hastalarımızın tercihleri doğrultusunda kalitesine göre malzeme seçilmekte ve bu malzemeler de kalitelerine göre farklı fiyatlara sahip olmaktadırlar.
- Porselen diş uygulamasını diş hekimlerimiz dört farklı şekilde yapabilmektedirler. Porselen laminate veneer, zirkonyum destekli porselen kaplama, metal destekli kaplama ve empress diş kaplama işlemleri hastalarımızın ağız içi durumlarına ve tercihlerine göre yapılmaktadır. Fiyatlar da uygulama yöntemine göre farklılık göstermektedir.
- Porselen diş kaplama yapılacak olan diş sayısı doğrudan tedavi ücretlerini etkilemektedir.
- Porselen diş fiyatları için uygulamayı yapacak olan diş hekimi oldukça önemlidir. Doğru diş hekimi ile başarılı tedavi sonuçları alınabilmektedir. Tecrübeli diş hekimlerinin belirlediği tedavi ücretleri daha yüksek olabilmektedir.
Porselen Diş Kaplama Hani Durumlarda Gerçekleştirilir?
Porselen diş kaplamayı gerektiren durumlar şu şekildedir:
- Kırık diş problemini çözmek için yapılabilmektedir.
- Eksik diş problemi bulunan hastalarımıza porselen diş uygulaması yapılabilmektedir.
- Diş beyazlatma tedavisi ile dişleri istediği renge ulaşamayan hastalarımıza porselen diş kaplama uygulanmaktadır.
- Dişler arasında bulunan boşlukların kapanması için porselen kaplama tercih edilebilmektedir.
- Normalden daha küçük dişleri olan hastalarımıza uygulanan bir tedavidir.
- Dişleri fazla sivri olan veya herhangi bir sebepten dolayı dişlerinde şekil bozukluğu bulunan hastalarımıza porselen diş tedavisi uygulanmaktadır.
Porselen Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir?

Porselen diş kaplama türleri şöyledir:
- Porselen laminate veneer: Yaprak tabaka olarak da isimlendirilen porselen diş uygulama yöntemlerinden biridir. Normal dişten alınarak elde edilen tabalardır ve kalınlıkları 0.3 mm ile 0.7 mm arasında değişiklik göstermektedir. Dişin yapısına ve gereksinimine göre ayarlanmaktadır. Hastalarımızın tercih ettikleri renkte hazırlanabilmektedir. Işık kaynaklarının dişe girmesine engel olmasının yanı sıra kırılma ve darbelere karşı da oldukça dayanıklıdır. Özellikle diş dizilim bozukluğu, dişlerde renk değişimi ve dişlerde kırılma gibi problemler yaşayan hastalarımız için tercih edilen bir yöntemdir.
- Zirkonyum kaplama destekli porselen kaplama: Zirkonyum altyapı olarak uygulandıktan sonra hem ön hem de arka dişlere porselen bölmeleri yapılabilmektedir. Zirkonyum maddesi beyaz bir renge sahiptir. Bu yöntem sonrasında ortaya çıkan sonuç oldukça dayanıklı olduğu için hem hastalarımızın hem de diş hekimlerimizin tercih ettikleri bir yöntemdir.
- Metal destekli porselen kaplama: Porselen bölümün altına metal yerleştirilmesi ile beraber elde edilen bir kaplamadır. Diş dokusuna uygun olduğu için dayanıklılığı fazla ve kullanım süresi de uzundur. Krom, nikel ve kobalt karışımlarından elde edilen bir alaşım ile yapılmaktadır. Metal destekli kaplamalar diğer malzemelere göre daha koyu renklidir. Bu sebeple hastalarımızın istedikleri beyazlığı yakalayabilecekleri bir kaplama çeşidi değildir. Daha koyu renkli olması sebebi ile arka dişlerde kullanılan bir kaplama çeşididir.
- Empress diş kaplama: Full porselen kaplama olarak da isimlendirilmektedir. Direkt dişler üzerine yapılan bir kaplamadır. Dolayısı ile empress diş kaplama yapılabilmesi için hastalarımızın kaplama yapılacak olan bölgede dişinin olması gerekmektedir. Uygulamaya başlanmadan önce hastalarımızın dişlerinde traşlama yapmakta ve eşit dağılma tekniğini uygulamaktayız. Sonrasında geçici kaplama yapmaktayız ve eğer hastalarımızın dişlerinde herhangi bir hassasiyet oluşmaz ise; kalıcı full porselen uygulamaktayız. Porselen kaplama teknikleri arasında en fazla tercih edilen teknik olmaktadır.
Porselen Diş Kaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

Porselen diş kaplama tedavisinde öncelikle dişlerin kaplamaya uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Bunun için dişlerde törpüleme yapılmakta ve dişler uygun boyuta getirilmektedir. Ardından dişler temizlenmektedir. Temizlendikten sonra da mold yöntemi kullanılarak dişlerin kalıbı çıkartılmaktadır. Hastalarımıza doğru ölçüde ve hatasız şekilde porselen kaplama üretebilmek için alınması gereken ölçüleri bu kalıp sayesinde hesaplayabilmekteyiz. Porselen diş fiyatları ile ilgili hastalarımıza bilgi verdikten sonra onlardan onay almakta ve sonrasında porselen kaplamaları hazırlayıp prova seansları yapmaktayız. Porselen kaplamalar hazırlandıktan sonra kimyasal bir yapıştırıcı ile diş hekimlerimiz bu kaplamaları dişlere oturtmaktadır. Ortalama 2 ile 4 seansta diş kaplama işlemi gerçekleştirilmektedir.
Porselen Diş Kaplama Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Porselen diş tedavi sonrasında önemli noktalara bakıldığında; hastalarımızın dişlerine ekstra hassasiyet göstermeleri, ağız ve diş bakımlarını aksatmamaları gerekmektedir. Gün içerisinde en az 2 kere dişlerini fırçalamaları gerekmektedir. Ağız ve diş bakımına yeterince önem verilmemesi durumunda; dişlerde lekelerin oluşması, çürüklerin meydana gelmesi ve ağız içiyle ilgili bazı problemlerin ortaya çıkması gibi durumlar muhtemeldir. Özellikle diş ipleri ve arayüz fırçaları ile dişlerin araları da temizlenmelidir.
Porselen kaplamaların kırılmaması için kabuklu kuruyemiş gibi sert besinlerin tüketilmemesi gerekmektedir. Ayrıca porselen dişler ile soda kapağı açmaya çalışmak, kalem arkası ısırmak gibi davranışlar da sergilenmemelidir. Tırnak yeme, parmaktaki deriyi kemirme, çatal ısırma, diş gıcırdatma, gece diş sıkma gibi kötü alışkanlıklardan da kaçınılmalıdır. Bu davranışlar porselen kronda kırık oluşmasına neden olacağı için porselenin kullanım ömrünü de azaltmaktadır.
Hastalarımızın porselen diş tedavisinden sonra yeni dişlerine alışmaları zaman alabilmektedir. Daha önceden eksik olan dişlerin tamamlanması ile beraber daha farklı bir his yaşayabilmektedirler. Ancak kısa süre içerisinde doğal dişlerini kullanıyormuş hissi ile hayatlarına devam edebilmektedirler. İlk zamanlar sıcak ve soğuk hassasiyeti yaşamaları normal olmaktadır. Kısa süre içerisinde bu hassasiyet geçmektedir. Bu süreçte diş hekimlerimizin belirlediği periyotlarda, diş hekimlerimiz ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.
Porselen Diş Kaplamanın Kullanım Ömrü Ne Kadardır?
Porselen kaplamanın ömrüne bakıldığında; hastalarımızın ağız ve diş bakımına ne kadar önem gösterdiklerine göre değişen bir durumdur. Ağız ve diş bakımını etkili bir şekilde yapan hastalarımız herhangi bir problem yaşamadan uzun yıllar boyunca porselen dişlerini kullanabilmektedirler. Porselen kaplamanın ömrünü, kaplamanın ağız içi ile olan uyumu belirlemektedir.

Porselen Diş Tedavisinin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?
Porselen dişin artıları aşağıdaki gibidir:
- Dayanıklı bir materyalden üretilmektedir. Bu sebeple porselen dişler uzun yıllar boyunca problem çıkmadan kullanılabilmektedir.
- Maliyetinin düşük olmasının yanı sıra estetik bir görüntü de sağlamaktadır.
- Özellikle estetik kaygı taşıyan hastalarımız için ideal kaplama yöntemidir.
Porselen Diş Kaplama İle Zirkonyum Diş Kaplama Arasındaki Farklar Nelerdir?
Porselen ve zirkonyum diş kaplama ayrımı yapılabilmesi için bilinmesi gerekenler aşağıda belirtilmiştir:
- Porselen diş kaplama metal destekli olduğu için dayanıklıdır. Zirkonyum diş kaplama ise metal desteksizdir. Zirkonyanın oksijen ile birleşmesi sonucunda sert bir hal aldığı için dayanıklılık bu şekilde sağlanmaktadır.
- Porselen diş metal destekli olduğu için diş eti ile tam olarak uyumlu değildir. Dişin doğal renginden daha uzak olmasına neden olmaktadır. Zirkonyum diş kaplama ise ışık geçirgenliği olan bir maddeden yapıldığı için doğal diş rengi yakalanabilmektedir. Ayrıca zirkonyum maddesi diş etine ve diş yüzeyine zarar vermediği için diş eti ile uyumludur.
- Estetik kaygı ile kaplama tedavisi görecek olan hastalarımız için zirkonyum diş kaplama porselen diş kaplamaya göre daha estetik ve doğal durmaktadır.
- Zirkonyum kaplama yapılırken doğal dişlere yapılan müdahale daha az olmaktadır. Ancak porselen diş tedavisinde dişlere inceltme ve törpüleme işlemi daha fazla yapılmaktadır. Porselenlerin kaba görünmemesi için inceltme işlemine başvurulmaktadır.
- Porselen diş fiyatları, zirkonyum diş fiyatlarına göre daha uygundur.