İmplant Diş Fiyatları

implant diş fiyatları
Diş implant fiyatları
Diş implant fiyatları

İmplant diş protezi, ağız sağlığı ya da travma sonrası diş kaybı yaşayan hastalara uygulanmaktadır. İmplant tedavilerinde kullanılan teknikler, dişlerin yokluğuyla ortaya çıkan tüm sorunları gidermekte ve gerçek dişle bire uyumlu protez dişlerin kullanılmasıyla, diş eksikliğini ortadan kaldırmaktadır. İmplant diş uygulaması için belirlenen fiyatlar, tercih edilen implant modeline, diş sayısına ve uygulama yapılacak diş türüne göre değişiklik göstermektedir. İmplant diş protezine ihtiyaç duyan hastalarımız, uzmanlarımız tarafından detaylı muayeneye alınmakta ve implant işlemleri için gerekli tüm kontroller sağlanmaktadır. İmplant diş tedavisinin uygulanışı ve tedavinin tüm özellikleri, yazı içerisinde detaylı şekilde ele alınmıştır.

İmplant Diş Uygulamasının Özellikleri Nelerdir?

İmplant diş tedavisi, diş kaybı yaşayan hastalar için uygulanmaktadır. Hastalardaki diş kaybını gidermek ve eksik dişlerin oluşturduğu kötü görünümü ortadan kaldırmak adına, titanyum implant vidalarıyla diş protezi takılmaktadır. İmplant diş protezinin kullanımıyla birlikte, hastaların gerçek dişlerinin eksikliği fark edilmez ve dişlerde sorunsuz bir görüntü elde edilir. Travma ya da çekilme sonrası eksilen dişlerin yerine, çene kemiğinin içerisine yerleştirilmiş titanyum vidalarla, doğal görünümlü diş protezleri takılmaktadır. Titanyum implant vidaları, dişleri sabit tutan diş köklerinin görevini üstlenmektedir. Diş kemiklerinin yerine gelen titanyum implant vidaları, üzerine gelecek diş protezlerini sabitlemekte ve gerçek dişler kadar sağlam olmasına imkan tanımaktadır. Titanyum implant vidalarının kullanımıyla, hastalar gerçek dişlerinin eksikliğini hissetmez ve ortaya çıkan estetik bozukluk da tamamen giderilir.

İmplant Tedavisinin Türleri Nelerdir?

Diş implant Fiyatları 2021
Diş implant Fiyatları 2021

İmplant çeşitleri, hastaların birden çok seçenek arasından, kendilerine ve bütçelerine en uygun olanı tercih etmesine imkan tanımaktadır. İmplant tedavisi için belirlenen uygulama çeşitleri, aşağıda detaylı şekilde ele alınmıştır:

  • Endosteal İmplant: Hastaların çene kemiğine, cerrahi müdahale sonucu yerleştirilen implant çeşididir. Hastaların çene kemiğine yerleştirilen implantın sabitlenmesi ve diş etinin iyileşmesi için ortalama 3 ay boyunca beklenilmektedir. İmplant üzerindeki diş eti iyileştikten sonra, implant tedavisinin ikinci aşamasına geçilir ve diş eti olması gereken şekle getirilir. Diş eti şekillendikten sonra, son aşama olarak hazırlanan implant protezleri ya da köprü protezler, implant vidasının üzerine oturtulmakta ve sabitlenmektedir. İmplant uygulamaları arasında, hastaların en fazla tercih ettiği implant modeli sayılmaktadır. İmplant vidasının iyileşme süreci boyunca, vidaların üzerine geçici diş protezi yerleştirilmektedir.
  • Subperiosteal implant: Daha fazla diş için uygulanacak implant protezlerinde, tercih edilen implant modelidir. İmplant tedavisi için diş eti açılmakta ve diş etinin alt kısmına gelecek şekilde, metal çerçeve yerleştirilmektedir. Çene kemiğine sabitlenmesi için yerleştirilen metal çerçeve, diş eti iyileşene kadar orada bekletilmektedir. Diş etindeki yaralar kapandıktan sonra, metal çerçeve çene kemiğine tamamen kaynamakta ve sabitlenmektedir. Metal çerçevenin üzerinde bulunan parçalar, diş etinden dışarı çıkartılmakta ve açılan boşluklara, implant diş protezi sabitlenmektedir. Endosteal vida modelindeki implant tedavileri arasında, en fazla tercih edilen implant modeli sayılmaktadır.

Kimler İmplant Tedavisine Uygun Bulunur?

İmplant yapılacak kişilerde aranan temel nitelikler, aşağıda detaylı şekilde sıralanmıştır:

  • İmplant tedavisine başlamak için hastaların en az 18 yaşında olması şart koşulmuştur.
  • Kişilerin diş kökleri yerinden çıkmış olmak zorundadır. Tüm dişleri sağlam olan ve eksik dişi bulunmayan hastalar, implant tedavisinden faydalanamazlar.
  • Hastaların çene kemiği, implant vidalarını sabitlemeye uygun olmak zorundadır. Çene kemiğinde herhangi bir tahribat ya da travma bulunan kişiler, implant tedavisine uygun bulunmazlar ve tedaviye alınmazlar.
  • Hastalara röntgen çekilerek, kemik yapısı ve çene kemiğinin, İmplant için uygun olup olmadığına karar verilmektedir.
  • Şekeri bulunan kişilerin, implant tedavisine başlamadan önce düzenli ilaç kullanması ve şeker dengesini kontrol altına alması şart koşulmuştur.
  • Düzenli olarak kan sulandırıcı ilaçları kullanan hastaların, tedaviden önce ilacı sonlandırması gerekmektedir.
  • Hastaların implant diş protez tedavisine uygun bulunması için kemik erimesi sorunu yaşamaması ve çene kemiğinin yeterli düzeyde dayanıklı olması gerekmektedir.

İmplant Uygulaması Nasıl Yapılır, Detayları Nelerdir?

İmplant tedavisinin uygulanışı için izlenen işlem adımları, aşağıda detaylı şekilde sıralanmıştır:

  • İmplant tedavisi talep eden hastalar, işlem öncesinde detaylı muayeneden geçirilmektedir. Muayene esnasında, hastaların çene röntgeni çekilmekte ve ağız sağlığı muayene edilmektedir.
  • Ağız sağlığında herhangi bir sorun tespit edilen hastalar, implant öncesi tedavi edilecektir.
  • İmplant tedavisine başlamadan önce, hastalara lokal anestezi verilmekte ve damar yolundan, hafif bir sedasyon uygulanmaktadır.
  • Çene röntgeni normal çıkan hastaların, ağız ve diş ölçüleri alınmaktadır.
  • Çene kemiğinin de ölçüsü alındıktan sonra, hastalar için en uygun implant vidası belirlenmektedir.
  • Tek aşamalı ve iki aşamalı işlem olarak, iki farklı kategoride incelenen implant türleri arasından, hastalar için en uygun tedavi yöntemi belirlenmektedir.
  • Tek aşamalı implantlarda, hastaların çene kemiğine implant vidası yerleştirilmekte ve iyileşme süresi beklenmeden, implant vidası üzerine protezler sabitlenmektedir.
  • İki aşamalı implant tedavisinde ise çene kemiğine implant yerleştirildikten sonra, diş eti üzerine kapatılmakta ve implant üzerine geçici protez yerleştirilmektedir. Diş etinin tamamen iyileşmesi için ortalama 1-3 ay arası beklenir ve daha sonra gerçek diş protezleri implantlara yerleştirilir.
  • Diş protezleri sabitlendikten sonra, implantlar normal diş gibi kullanılabilir.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürede Tamamlanır?

İmplant uygulamasının tamamlanma süreci, hastaların ağız ve diş sağlığına göre değişiklik göstermektedir. Tek bir diş için implant talep eden hastalarla, birkaç diş için implant talep eden

Tek diş implant fiyatı ne kadar?
Tek diş implant fiyatı ne kadar?

hastaların tedavi süreci, birbirinden farklı olacaktır. İmplant vidasının diş etine yerleştirilmesi için ortalama 1-2 saatlik cerrahi operasyon gerçekleştirilmektedir. Birçok implant tedavisinde, diş protezinin yerleşmesi için diş etinin iyileşmesi ve implant vidalarının yerleşmesi beklenir. İmplant vidaları çene kemiğine yerleştikten ve diş eti iyileştikten sonra, tedavinin ikinci aşamasına geçilmektedir. Diş etinin iyileşme süreci ve tedavinin ikinci aşamasına geçişler için ortalama 1-3 ay arası iyileşme süresinin geçmesi beklenmelidir. 1-3 aylık iyileşme sürecinin sonunda, implant tedavisi tamamen bitmiş olacaktır.

İmplant Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

İmplant tedavisinin getirileri ve işlem sonrası, hastaların elde ettiği getiriler, aşağıda ele alınmıştır:

  • Diş implantları, diş kökü yerine geçmekte ve gerçek dişler kadar sağlam olmaktadır.
  • Diş implantlarının kullanımıyla, çekilen ya da kırılan dişlerin yerine protez dişler gelmektedir.
  • Yapıştırma ya da metalle tutturma gibi sorunları bulunmadığından, implant dişler gerçek dişlerden ayır edilmemekte ve gerçek dişler kadar dayanıklı olmaktadır.
  • Diş implantlarının üretildiği titanyum malzemeler, diş eti ve çene kemiğinde herhangi bir enfeksiyon gelişiminin önüne geçmektedir. Tamamen sağlıklı olan titanyum implant vidaları, hastaların ağız ve diş sağlığını koruma altına almaktadır.
  • Diş implantlarının üzerine sabitlenen diş protezleri, kaplama ya da yapıştırma protezlerden daha sağlam ve uzun ömürlüdür.
  • Diş protezlerinde kullanılan zirkonyum malzemeler, gerçek dişlerle bire bir uyumlu renklere sahiptir.
  • Tek bir dişte dahi kullanım imkânı sağlayan implant vidaları, diğer dişlerin arasında dikkat çekmemekte ve doğal diş görünümü sağlayacaktır. Ara dişler, arka dişler ya da ön dişlerde kullanılan implant vidaları, gerçek dişler ve diğer dişlerle bire bir uyumlu boyut ve renklerde olacaktır.
implant diş fiyatları
implant diş fiyatları

Kimler İmplant Yaptırabilir, Hangi Durumlarda İmplant Yapılmaz?

İmplant yapılan durumlar ve kişilerin hastalıklarına bağlı olarak, implant yapımına engel olan durumlar, aşağıda detaylı şekilde sıralanmıştır:

  • Hastaların 18 yaşından büyük olması durumunda, implant tedavisi gerçekleştirilebilir. 18 yaşından küçük hastalar, çene kemiğinin gelişimi olmadan implant yapılmamaktadır.
  • Şeker hastalığı ve kemik erimesi gibi hastalıkların olmaması gerekir. Şeker hastalığı bulunan hastaların, şeker kontrolü ele alınmış olmalıdır.
  • Hastaların çene kemiği sağlam olmalıdır. Çene kemiğinde herhangi bir kırılma ya da eksiklik bulunuyorsa, implant tedavisi yapılmayacaktır.
  • Ağız ağlığı yerinde olmayan hastalara, implant uygulaması yapılmamaktadır.
  • Hastaların çene ve yüz gelişimini tamamlaması gerekmektedir.
  • Kemik erimesi bulunan ya da çene kemiği bulunmayan hastalar, implant öncesi farklı tedavi yöntemlerine alınmaktadır.
0 0 votes
Faydalı mı?
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Bir sorun varsa hemen yorum yapabilirsin.x
()
x