Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma nasıl yapılır?

Diş beyazlatma tedavisini dişlerinde tükettiği gıdalardan, farklı diş sorunlarından veya kalıtsal nedenlerden dolayı renk değişikliği olan hastalarımıza uygulamaktayız. İstanbul diş beyazlatma tedavisinin yöntemi, uygulama süresi ve tedavi sonrasında ulaşılacak renk tonu diş hekimlerimiz ile hastalarımızın ön muayene aşamasında beraber

Sararan dişleri beyazlatmak için ne yapılmalı?

verdikleri bir karar olmaktadır. Sadece bir saatlik seanslar ile hastalarımızın daha estetik bir görünüşe ve bembeyaz dişlere kavuşmalarını sağlamaktayız. Diş beyazlatma işlemi sonrasında hastalarımız günlük hayatlarına devam edebilmektedirler. Bu süreçte sadece dişlerinde hassasiyet olabileceği için yediklerine ve içtiklerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Diş hekimlerimiz belirli periyotlarda hastalarımızı muayeneye çağırmaktadırlar. Bir sonraki diş beyazlatma seansının ne zaman olacağını bu şekilde belirlemektedirler.

Dişlerin Renk Değiştirmesinin Sebepleri Nelerdir?

Dişlerdeki renk değişikliklerinin nedenleri, zaman içerisinde aşınmaya ve lekelenmeye bağlı olarak oluşabilmektedir. Dişlerde renklenme görülmesinin nedenleri aşağıdaki gibidir:

  • Genetik faktörler nedeni ile dişlerde renklenme olabilmektedir.
  • Yaş ilerledikçe meydana gelen yapısal değişimler sonucunda diş beyazlatma tedavisine ihtiyaç duyulabilmektedir.
  • Diş çürükleri sebebi ile dişlerde renklenme görülebilmektedir.
  • Sert fırçalama nedeni ile dişlerde aşınma olması sonucunda, dişlerin renk değişimleri kaçınılmaz olmaktadır.
  • Sistemik rahatsızlıklar sonucunda dişlerde renklenme görülmektedir.
  • Diş beyazlatma zararlı mı?

    Gelişim döneminde hastalarımızın antibiyotik kullanmış olmaları, dişlerinde sararma olmasına sebep olabilmektedir.

  • Tütün kullanımı, dişlerde renklenmeye neden olabilmektedir.
  • Dişlerde renklenmeye sebep olabilecek yiyecek ve içeceklerin sık sık tüketilmesi durumunda, zaman içerisinde diş beyazlatma tedavisine ihtiyaç duyulabilmektedir.
  • Ağız ve diş sağlığına özen göstermeyip bakım uygulamalarına önem vermeyen hastalarımızın dişlerinde renklenme görülebilmektedir.

Diş Beyazlatma Tedavisi Herkese Uygulanabilir Mi?

Diş beyazlatma işlemine uygun olmayan kişiler bulunmaktadır. Belirli şartları sağlamayan hastalarımıza mevcut diş ve diş eti problemlerini tedavi etmeden diş beyazlat uygulaması yapabilmemiz mümkün değildir. Diş beyazlatma tedavisinin uygulanamayacağı kişiler ise aşağıda verilmiştir:

  • Diş eti çekilmesi olan hastalarımıza diş beyazlatma tedavisi uygulanır ise; diş etleri tahriş olabilmekte ve bu bölgede ekstra hassasiyet meydana gelebilmektedir. Bu sebeple diş beyazlat tedavisi uygulamayı tercih etmemekteyiz.
  • Eski protez ve köprüleri bulunan hastalarımızda diş beyazlatma tedavisinden istenen sonuç alınamayabilmektedir.
  • Diş gelişimini tamamlamış olan hastalarımıza uyguladığımız bir işlemdir. Dolayısı ile 18 yaşını doldurmamış olanlara ofis tipi diş beyazlatma tedavisi uygulamamaktayız.
  • Dişlerinde çürük olan veya herhangi bir diş eti hastalığı bulunan hastalarımıza diş beyazlatma tedavisi uygulanması durumunda bir sonuç alınamayabilmektedir.
  • Diş sıkma sebebi ile diş çatlakları olan hastalarımıza diş beyazlatma tedavisi uygulanmamaktadır.
  • Rutin diş hassasiyeti olanlar, diş beyazlatma tedavisi için uygun olmamaktadır.

Diş Beyazlatma Tedavi Çeşitleri Nelerdir?

Diş beyazlatma türleri şu şekildedir:

  • Klinik ortamında diş beyazlatma
  • Ev tipi diş beyazlatma
  • Hem ev hem ofis tipi diş beyazlatma

    Diş beyazlatma ücreti ne kadar?

  • Dişin içinin beyazlatılması

Diş beyazlatma türleri içerisinde en etkili olan diş beyazlatma yöntemi, klinik ortamında diş hekimlerimizin

uyguladıkları diş beyazlatma tedavisi olmaktadır. Ayrıca klinik ortamında diş beyazlatma tedavisine ek olarak

hastalarımızın evlerinde de diş hekimlerimizin tavsiyeleri üzerine diş beyazlatma işlemleri yaptıkları kombine tedaviler de daha hızlı sonuç alınabilmesini sağlamaktadır.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma Nasıl Uygulanır?

Ofis tipi diş beyazlatma; klinik ortamında diş hekimlerimizin eşlik etmesi ile uygulanan diş beyazlatma tedavisidir. Diş hekimlerimiz hastalarımızın diş etlerine koruyucu madde uygulamaktadır ve bu şekilde diş etlerini izole etmektedir. Ardından dişlerine diş beyazlatıcı kimyasal ajanlar uygulamaktadırlar ve özel ışık cihazları ile hastalarımızın dişlerindeki beyazlatıcı maddeyi aktive etmektedirler. Diş minelerine zarar vermeden uygulanan güvenli bir yöntem olmaktadır.

Ev Tipi Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?

Ev tipi diş beyazlatma tedavisi, diş hekimlerimizin hastalarımızın alt ve üst çenelerinden ölçü almaları ve bu ölçü doğrultusunda özel diş plağı hazırlamaları ile uygulanmaktadır. Hastalarımıza uygun diş beyazlatıcı jel tercih edildikten sonra hazırlanan bu plakların içerisine bu jel sürülmektedir ve hastalarımız bu plakları gün içerisinde yaklaşık 4-6 saat kullanmalıdırlar. Hastalarımızın dişlerindeki renkleşmenin derecesine göre bu uygulama 5-7 gün süresince uygulanabilmektedir.

Kombine Diş Beyazlatma Yöntemi Nedir?

Kombine diş beyazlatma işlemi, ofis ortamında uygulanan tedavi ile evde uygulanan diş beyazlatma tedavisinin beraber uygulandığı bir yöntemdir. Diş hekimlerimiz hastalarımıza ofiste uygulama yaptıktan sonra evlerinde de 2-3 gün süresince ev tipi diş beyazlatma uygulaması yapmalarını isteyebilmektedirler.

İçten Diş Beyazlatma Yöntemi Nasıl Uygulanır?

Tek diş beyazlatma tedavisi, kanal tedavisi uygulanan hastalarımıza kanal tedavisi sonrası yaptığımız bir işlemdir. Hastalarımızın ilgili dişlerindeki dolgu sökülmektedir. Açılan kaviteye beyazlatma jeli uygulaması yapılmaktadır. Sonrasında ilgili dişe geçici dolgu yapılmakta ve diş kapatılmaktadır. Hastalarımızın ve diş hekimlerimizin belirledikleri renge ulaşana kadar dişe bu işlem uygulanmaya devam etmektedir. Kanal dolgusunun çok iyi izole edilmiş olması durumunda, herhangi bir olumsuzluğa yol açmayan bir işlemdir.

Diş Beyazlatma Seansı Öncesinde, Sırasında ve Sonrasında Dişlere Özel Bir Bakım Yapılıyor Mu?

Diş beyazlatma seanslarında diş bakımı profesyonel olarak diş hekimlerimiz tarafından yapılmaktadır. Diş taşları temizlenmekte ve bir pat aracılığı ile dişler parlatılmaktadır. Her seans öncesinde hastalarımızın dişlerinin fotoğrafı çekilmekte ve renk tespiti yapılarak ilerleme kaydedilmektedir. Seanslar süresince hastalarımızın renklendirici gıda ve içecekleri tüketmemeleri, diş beyazlatma işleminden verim alınabilmesi için özellikle dikkat edilmesi gereken bir noktadır.

Diş beyazlatma nasıl yapılır?

Diş Beyazlatma Tedavisinin Süresi Ne Kadardır?

Diş beyazlatma işleminin süresi; diş hekimlerimizin kullanacakları malzemelere, uygulanacak olan beyazlatma tedavisinin türüne, seans sırasında ışın kullanılıp kullanılmayacağına ve toplamda kaç seans uygulama yapılacağına göre değişiklik göstermektedir. Klinik beyazlatma işlemini diş hekimlerimiz seans başına bir saat içerisinde tamamlamaktadırlar. Seans sırasında kullandığımız beyazlatıcı jelleri ışın ile aktive ederek bir seansta yaklaşık 3-4 tona kadar renkte açılma gözlemleyebilmekteyiz. Her hastamızın mevcut diş rengi ve diş renginin kaç ton açılmasını istediği uygulanacak olan işlemleri ve kaç seans gerektiğini belirlemektedir.

Diş Beyazlatma Tedavisinin Bir Zararı Var Mıdır?

Diş beyazlatmanın zararı, bilinenin aksine yoktur. Diş hekimlerimizin kontrolü altında gerçekleştirilen diş beyazlatma tedavileri, dişlere veya hastalarımızın günlük hayatlarından aldıkları verime olumsuz bir etki etmemektedir. Ancak diş hekimlerimizin onayı olmadan hastalarımız kendileri diş beyazlatıcı ürünleri kullanmaya başlarlarsa; bu durum tehlikeli sonuçlar ortaya çıkartabilmektedir. Hastalarımızın diş hekimlerimizin tavsiyelerini dikkate almaları, diş hekimlerimizden onay almadıkları bir ürünü kullanmamaları ve bu süreçte ağız ve diş bakımlarına dikkat etmeleri halinde; diş beyazlatma tedavisinin bir zararı bulunmamaktadır. Sadece tedaviden sonra birkaç gün boyunca diş hassasiyeti yaşanabilmektedir. 2-3 gün içerisinde bu hassasiyet geçmez ise; hastalarımızın diş hekimlerimiz ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Diş Beyazlatma Tedavisi Kalıcı Mıdır?

Diş beyazlatma işleminin kalıcılığına bakıldığında; işlem yapıldıktan sonra zaman içerisinde diş eski rengin geri dönmektedir ve diş beyazlatma tedavisinin belirli periyotlarda yaptırılması gerekmektedir. Ağız ve diş bakımına dikkat edilmesi durumunda; 2 yıl boyunca dişlerin rengi korunabilmektedir. Ancak diş beyazlatma tedavisinin etkilerinin daha uzun süreli olması sağlanabilmektedir. Bunun için tedavi sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır:

  • Hastalarımızın diş beyazlatma işlemi sonrasındaki 7 gün içerisinde sigara, renklendirici içecek ve yiyecek tüketmemeleri gerekmektedir.
  • Diş beyazlatma tedavisi bittikten sonra 4-6 aylık periyotlarda 1-2 seans daha yapılması ve bu şekilde diş beyazlatma tedavisinin desteklenmesi gerekmektedir.
  • Ağız ve diş bakımlarını bu süreçte ihmal etmeleri ve gün içerisinde en az 2 kere dişlerini fırçalamaları gerekmektedir.
  • İşlemden sonraki birkaç gün içerisinde dişlerin daha hassas olduğu görülebilmektedir. Bu süre içerisinde çok sıcak veya çok soğuk besin tüketmemeye özen gösterilmelidir.
  • Tütün, yoğun kahve ve siyah çay kullanımını ortadan kaldırmaları halinde; diş beyazlatma tedavisinin etkisini birkaç yıl daha koruyabildiğini görebilmektedirler.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Exit mobile version